Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historisch grondverzet Eernewoude Friesland op 15 en 16 Juli 2023

15 juli 2023 @ 09:00 - 16 juli 2023 @ 16:00

Gratis
Ons volgende evenement staat al weer op de planning 15 en 16 Juli op de zandwinning De Panhuyspoel in Eernewoude Friesland.
Dit is een zandwinning van Oosterhof en Holman gelegen aan de Feansterdyk in Garyp en is  momenteel voor ruim de helft leeg waardoor er speelruimte ontstaat voordat de begin Augustus de zuiger in gaat.
Wij hebben hier de mogelijkheid een grondverzetevenement te organiseren.
Er kan gegraven, geschoven en getransporteerd worden maar voordat het zover is willen we, op basis van het aangemelde materieel,  in overleg met Oosterhof en Holman een plan maken wat voor nuttige dingen we kunnen doen om een soepel verloop te garanderen.
Het terrein biedt plaats aan een 20-25 grondverzetmachines plus een aantal kippers maar met een totaal van 30-35 houdt het wel op qua ruimte.
Er is een mooi transport parcours om de put aanwezig waarbij grond en zand verreden kan worden. Grondverzetmachines kunnen assisteren om de spuitput voor te bereiden op de komst van de zuiger.
Mogelijkheden zat dus.
Ook is er ruimte om te overnachten in zelf meegebrachte middelen, echter er zijn beperkte middelen beschikbaar.
Er is geen keet beschikbaar en ook geen water of elektra, dit moeten we zelf regelen maar dat kunnen we met een aggregaat en wat dixies.
Water zullen de deelnemers zelf mee moeten brengen.
Overnachters staan uit het zicht en in de put, waarvan ze na de werkzaamheden de poort dicht maken.
Voor catering word gezorgd.
We willen wat posters verspreiden in schaftketen in de regio maar hebben niet de bedoeling om grootschalig reclame voor dit weekend.
Vanzelfsprekend zijn branchegenoten en vrienden en kennissen van deelnemers van harte welkom.
Zij kunnen hun auto op het parkeerterrein aan de andere kant van de Feansterdijk parkeren en via de looppoort het terrein betreden.
Wij, alsmede Klaas van der Wiel en de mannen van Oosterhof hebben er veel zin in om dit tot een mooi evenement te maken, dit zijn we aan onze noordelijke leden verplicht vinden we.

Gegevens

Begin:
15 juli 2023 @ 09:00
Einde:
16 juli 2023 @ 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Eernewoude Friesland
feantersdyk
Garyp, 9263 TE Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Higro
Bekijk de site van Organisator