Nieuws

Historisch grondverzet Beusichem 9,10 & 11 Mei.

Download hier de Poster voor Beusichem 2024, print hem uit en hang hem in de keet!

Op 9, 10 & 11 mei organiseren we op de zandput de Molenkampen weer een evenement.

Deze put waar K3 delta de laatste winning en afwerking van verzorgd is in zijn laatste fase.

Het zand wat in depot zit wordt nog verkocht, waarna de oevers afgewerkt worden en de installatie verwijderd wordt. We hebben K3 bereid gevonden ons hier het hemelvaartweekend aan de slag te laten gaan! De bedoeling is om het zand depot van af het water af te graven en meer naar voren te verplaatsen zodat er z.s.m. begonnen kan worden aan het afwerken van deze landtong.

Door dat we 2 op- en afritten hebben kunnen we rondrijden waardoor we elkaar zo min mogelijk hoeven te kruisen. Let er wel op dat we op het stort rijden, waardoor een aangedreven auto wel nodig is! Ruimte voor kranen is er genoeg, die kunnen in een halve cirkel langs de rand staan en zo de vrachtwagens en kiepers laden. Daarnaast kunnen we wat shovels/bulldozers kwijt om het gestorte zand weer in depot te schuiven.


Doordat er nu geen werkzaamheden zijn hebben we Derks bereid gevonden om een vrachtje rijplaten te leveren en heeft Ben Kemp gezorgd voor de stroomvoorziening door middel van de Zonnekoning (welke we op de ledenvergadering gezien hebben) Hierdoor kunnen we ons emissie loos van stroom voorzien. We danken de heren hier dan ook hartelijk voor!

Vanaf woensdag 16:00 kunnen we de machines aanvoeren op het terrein, de friettent zal dan ook aanwezig zijn zodat er ook iets te eten is. Overnachten is dan ook mogelijke op het terrein. Donderdag zijn de hekken vanaf 8:00 open, en willen we het evenement om 10:00 openen. We draaien door tot 17:00 en vanaf 17:30 zal er mogelijkheid zijn voor avondeten.

Wil je hier aan deelnemen geef dit aan bij je inschrijving! Kosten zijn 10 euro pp.

Vrijdag is om 8:00 de poort weer open, starten we om 10:00 en draaien we weer tot 17:00.

Vanaf 17:30 is er een BBQ. Deelnemers en vrijwilligers kunnen aanschuiven (wel opgeven!)  Kom je alleen op bezoek maar wil je wel meedoen aan de BBQ? Dan kun je ook meedoen, hiervoor rekenen we 25 euro pp.

Zaterdag is de poort om 8:00 open, en beginnen we ook weer om 10:00, we mogen doordraaien tot 17:00. We begrijpen ook dat mensen van verder weg op tijd willen laden, maar we willen jullie wel vragen om niet voor 15:00 te stoppen.  Afgelopen keren hebben we gemerkt dat we steeds eerder stoppen. Laten we daar met zijn alle even op letten!

Blijven overnachten op het terrein is geen probleem, graag even in overleg met de organisatie waar je gaat staan! Er is genoeg ruimte maar deze moeten we wel goed indelen.

Er hebben al enkele mensen aangegeven om zaterdag op zondag ook te blijven overnachten, dit is dan ook mogelijke. Hiervoor is er zaterdag avond ook nog de mogelijkheid om mee te eten, laat dit even weten aan Niels Hoeke 0655325063. Kosten ook weer 10 euro.

Zondag willen we het terrein om 12:00 leeg hebben.

Afrekenen van het avondeten/BBQ kan bij Bart. Hij geeft voor de BBQ en het avondeten op donderdag Bandjes uit.

De aanrijroute is aangegeven met de bekende Higro bordjes. Let op dat je de route als hier onder aanhoudt, we hebben met de buurt afgesproken dat we niet via Beusichem de Beusichemse broeksteeg in rijden.  We vragen iedereen dan ook zich hier aan te houden.

Vrijdag 3 Mei sturen we het definitieve draaiboek met alle laatste info!

Niels HoekeHistorisch grondverzet Beusichem 9,10 & 11 Mei.