Nieuws

Historisch grondverzet Earnewald 15 & 16 Juli

Nadat we het terrein weer hebben vlak geschoven kunnen we terugkijken op een zonnig en fantastisch verlopen evenement op het Soma terrein in Harderwijk, we heb louter blije gezichten gezien en alles is zonder ongelukken verlopen.

Tijd dus om het volgende evenement voor te bereiden.

Dit gaat plaatsvinden in de zandput “De Panhuyspoel” van Oosterhof Holman en is gelegen aan de Feantersdyk in Garyp-Eernewoude nabij de afslag Garyp aan de N31 Drachten Leeuwarden.

We hebben hier de beschikking over een zanddepot wat binnenkort weer gevuld gaat worden met vers zand.

De put biedt plaats aan een 20-25 grondverzetmachines maar er is ook mogelijkheid voor het transporteren van zand en grind voor een aantal vrachtauto’s en tractors met kippers.

Om deel te nemen dien je lid te zijn van onze vereniging, Lid worden kan via de website.

Er is mogelijkheid tot overnachten in de put maar er zijn geen voorzieningen zoals stromend water en stroom.

De vereniging gaat voor een aggregaat en dixies zorgen, maar water zullen de overnachters zelf mee moeten brengen.

Indien er veel animo tot overnachten is kunnen we zien of we voor een IBC met vers water kunnen zorgen.

Bezoekers kunnen om logistiek redenen niet in de put parkeren, maar op een vrij groot parkeerterrein aan de overzijde van de Feantersdyk.

De poort zal daarom grotendeels gesloten zijn, zodat alleen voetgangers het terrein kunnen betreden.

Dit doen we om transportbewegingen in een richting op een veilige manier te organiseren zonder af en aanrijden van personenwagens in de put.

In de bijlage vind je de poster en enkele foto’s om je een beeld te geven van de locatie,

Vanzelfsprekend regelen we ook catering zodat de inwendige mens ook verzorgd wordt.

Jullie kunnen je vanaf nu via de website inschrijven voor dit evenement, en we willen je vragen om,als je mee wil doen, hier niet te lang mee te wachten want de ruimte is redelijk beperkt.

Dit stelt ons in staat om de zaken perfect te regelen rekening houdend met het aantal deelnemers.

We hebben binnen Oosterhof Holman enthousiaste mensen gesproken die willen meedenken om zoveel mogelijk nuttige activiteiten te doen.

Zodra we weten wat voor, en hoeveel, voertuigen en machines er gaan komen gaan we met Oosterhof Holman een draaiboek opstellen waarbinnen iedere deelnemer aan zijn trekken gaat komen.

Deze afspraak is gepland rond 23-24 Juni, en dat is al weer zo.

Wij hopen op veel belangstelling en zien jullie aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Mochten er vragen zijn dan horen we die graag zodat we die mee kunnen nemen in de organisatie.

De poster kun je hier downloaden.

Tot ziens in Eernewoude, Earnewald voor de Friezen.

Met vriendelijke groeten,

Niels Hoeke: tel. 06 55 325063

Nico Ensink: tel. 06 45 957375

Niels HoekeHistorisch grondverzet Earnewald 15 & 16 Juli
Verder lezen

Afscheid Willie Laarakkers

Afscheid van Willie Laarakkers als bestuurslid Higro,

Willie heeft onlangs zijn taken als penning meester en secretaris neer gelegd. Hij was een bestuurslid uit  de eerste uren dat Higro werd opgericht. Higro bestaat dit jaar 2023 officieel 10 jaar en al die tijd heeft Willie zich voor 100% en soms meer ingezet voor onze vereniging. Maar de jaren gingen tellen, in je hooft wil je van alles nog , maar je lichaam trekt er soms de handrem op. Begin dit jaar nam Willie een weloverwogen besluit om te stoppen met zijn bestuursfuncties en we hebben tijdens de eerste dagelijks bestuursvergadering met het nieuwe bestuur afscheid genomen . Dit hadden we op onze algemene leden vergadering willen doen op 25 februari jl., bij SMT Emmeloord, maar door omstandigheden kon Willie, maar ook zijn vrouw Lenie daarbij niet aanwezig zijn. Als bestuur gaan we zijn heldere inbreng natuurlijk missen, zijn ervaring als bestuurslid heeft er mede voor gezorgd dat Higro een gezonde groeiende vereniging is. Maar we zullen Willie zeker nog terug zien op onze evenementen en dat hopelijk nog vele jaren en vooral in goede gezondheid.

Willie, namens alle leden en bestuur van Higro, hartelijk bedankt voor je inzet, maar ook zijn vrouw Lenie die haar steentje heeft bijgedragen aan wat Higro nu is.

Niels HoekeAfscheid Willie Laarakkers
Verder lezen

Agrarisch verleden herleeft Toldijk 2023

Op 13 en 14 mei vind in Toldijk het 33e agrarisch verleden herleeft plaats, georganiseerd door OTMV. Ook dit jaar zijn Higro leden uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Vorig jaar bleek de grond wat hard en het terrein beperkt. Nu is 5500m2 gereserveerd voor historisch grond verzet, en word het terrein los getrokken zodat het makkelijker te verzetten is. Vanaf vrijdag ochtend is het terrein geopend om machines aan te voeren. Vrachtwagens kunnen langs het veld blijven staan en overnachten is geen probleem. Opgeven kan via de site, https://www.otmv.nl/gelderland/ahv-opgavecreteria/

Er is ruimte voor Draglines, Bulldozers, Shovels, Hydraulische kranen en Klapkarren. Als je wilt deelnemen geef je dan bij voorkeur op voor einde april, zodat men op tijd een overzicht heeft wat er aan materieel deel neemt.

Ondertussen zijn er al enkele aanmeldingen, met oa fuchs 301 dieplepel, fuchs 301 dragline, atlas mobiele kraan, div klap karren, Buldozers, Shovels en Scrapers. Er is genoeg ruimte dus geef je vooral op!

Na Toldijk kunnen machines vanaf daar op woensdag naar Harderwijk gebracht worden om aan ons eigen evenement op het Infrapark deel te nemen.

Voor info met betrekking tot Toldijk kun je contact op nemen met: Damon van Weelden: 06 41327668 of mailen Damonvanweelden@live.nl bestuurslid Higro, Niels Hoeke: 06 55325063 of mailen niels@hoekegroen.nl bestuurslid Higro. Harry Sloot: 06 53242015 https://www.otmv.nl/gelderland/

Niels HoekeAgrarisch verleden herleeft Toldijk 2023
Verder lezen

18 ,19 en 20 mei 2023 Historische grondverzetdagen – Soma Harderwijk

Het volgende evenement staat weer bijna voor de deur. Op het infrapark in Harderwijk gaan we met Hemelvaart in samenwerking met de Soma ons volgende evenement houden op 18 ,19 en 20 mei a.s. 

Inmiddels kun je via de website van Higro aanmelden, https://www.historischgrondverzet.nl/inschrijfformulier/ nadat je hebt ingeschreven krijg je een mail met je inschrijfgegevens. Voor de deelnemers met machines is er een barbecue op vrijdag avond rond 17.00 uur.

De aan en afvoer van materieel gaan we dit jaar ook via de achterpoort aan de Watertorenweg regelen. Het laden en lossen van rupsmaterieel met lange diepladers, doen we alleen recht door de poort het terrein op.  Gelieve de aanwijzingen van de aanwezige bestuursleden te volgen. Hierover later meer in een volgende mail.

Ook, en dit is het vorige jaar heel goed gegaan, het dragen van een veiligheidshesje en helm in het draaibereik van machines is verplicht op het Soma terrein. Voor bezoekers achter de afzetting hoeft dit niet. Als we samen deze verantwoordelijk dragen en dit ook doen zijn we een graag geziene gast op het Infrapark.

Het aanvoeren van machines kan op woensdag in de namiddag op afspraak met het bestuur. Alleen als het niet anders kan. Op die dag zijn er examens op het Soma terrein en wij willen niet de storende factor zijn natuurlijk. 

In een volgende mail zullen we alles op een rijtje zetten wat betreft dit evenement. Ook hopen we dan duidelijkheid te hebben over de locatie Nij Beets of een vervangende plaats. 

Download hier de poster voor Harderwijk 2023 en deel hem uit of hang hem op in de keet!

Niels Hoeke18 ,19 en 20 mei 2023 Historische grondverzetdagen – Soma Harderwijk
Verder lezen

Jaarvergadering bij SMT Nederland

Het is al weer een paar weken geleden dat we bij elkaar zijn geweest in een algemene jaar vergadering bij SMT in Emmeloord. Op een mooie locatie en een hartelijke ontvangst hebben de belangrijkste zaken voor het jaar 2023 kunnen uitwerken.

Ons 10 jarig bestaan was een feit en hebben daar bij stil gestaan. Een logo op het gebak herinnerde bij ieder hap ons aan dit feit. Maar we gaan verder, constaterende dat het leden aantal gestaag groeit en de belangstelling in de netwerken ook groter word. Niet dat wij naar steeds meer groei of grotere evenementen op zoek zijn,  wel naar kwaliteit en vooral het verenigingen gevoel.

Op deze Alv zijn ook 3 nieuwe bestuursleden voor gesteld nl, Niels Hoeke, Bart van Doorn en goed old Nico Ensink. Alle 3 deze leden werden unaniem door de aanwezige leden in het bestuur gestemd. Inmiddels hebben wij de bestuursfuncties verdeeld en dit bij de Kamer van koophandel geregistreerd. Dit ook op de website geplaatst en is voor iedereen zichtbaar met de betreffende contact gegevens.

Niels HoekeJaarvergadering bij SMT Nederland
Verder lezen

Sjef van den Broek

Het droevige bericht bereikte ons dat op 2 februari 2023 is overleden

Sjef van den Broek uit Oss. 

Ons medeleven gaat uit naar de familie en wensen hen veel sterkte.

adminSjef van den Broek
Verder lezen

10 en 11 september 2022 Historische grondverzetdagen – Schaijk

Lokatie zandwinning aan de Palmstraat in Schaijk.

In het weekend van 10 en 11 september 2022 kunnen leden van HIGRO zich nog een keer uitleven, deze keer in de zandwinning op de locatie van Gebr. V.d. Brand en van Oort aan de Palmstraat in Schaijk.

Inschrijving kan alleen via het invulformulier op de website.

Niet-leden die graag mee willen doen kunnen zich als lid aanmelden, kost maar  € 25,– per jaar. Daarvoor kunt u gratis deelnemen aan alle evenementen van HIGRO en gratis meedoen met de BBQ.

Bezoekers zijn welkom, parkeren is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld in de daarvoor bestemde “emmer”.

admin10 en 11 september 2022 Historische grondverzetdagen – Schaijk
Verder lezen