Wanssum 2020

WANSSUM 2020, VERSLAG EN JAARVERGADERING.

Vanwege corona kon Higro  in2020 geen activiteit van de grond krijgen. Zelfs onze jaarlijkse ledenvergadering begin maart moest uitgesteld worden. Ook ons bedrijfsbezoek aan de firma Staad kon niet doorgaan. Echter ons grondverzet evenement op zaterdag 5 en zondag 6 september ging wel door. Voor de zevende maal te gast  bij H. Maessen deze keer niet in de zand put maar in de nieuwe haven van Wanssum die uitgebreid word.     

Voor Higro was dit het eerste event van 2020. Door de uitbraak van het Corona-virus waren alle evenementen stil komen te liggen. Voor het event in Wanssum was dan ook niet al te veel aandacht in de media geschonken.

Grondverzet in de breedste zin van het woord was er aanwezig. Harrie Maessen had er voor gezorgd dat de deelnemers zinvol grond en zand konden verzetten. Zand werd er uit het havenbekken geladen en naar boven in een depot aan de andere kant van het terrein gereden. Draglines laden tractoren met kip- en klapkarren met teelaarde, waarna deze ze ook in depot rijden. Bulldozers, rups- en wielladers houden de depots bij. Zaterdags om 4 uur werd het grond verzet stop gezet en werd alsnog de uitgestelde leden vergadering gehouden in de verkorte versie. Het belangrijkste punt was de uitbreiding van het bestuur. Nico had te kennen gegeven dat hij wilde stoppen als voorzitter. Bij hand opsteken werden Hans v Gemert en Gijs Hoofdakker als nieuwe leden in het bestuur opgenomen Hans als nieuwe voorzitter en Gijs als PR man.

Op het eind van de vergadering werd met een speech en een passend cadeau Nico uitvoerig bedankt voor het oprichten en draaiende houden van de club.

Na de vergadering kon iedereen meteen aanschuiven aan het Schnitzeldiner.

Zondagmorgen starten de machines weer bleven actief tot 3 uur en werden de activiteiten gestaakt, de machines opgeladenĀ  en gingen de deelnemers moe maar voldaan naar huis. Nog de tent afbreken en het terrein opruimen en aan een paar prachtige dagen kwam een einde .

adminWanssum 2020